![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Próba szukania odpowiedzi w internecie niestety na nic się nie zdała ponieważ, aby pytać - trzeba wiedzieć jakie pytanie zadać, a ja tego nie potrafię. Zapytam więc używając przykładu poniżej. Mam problem z zapytaniem SELECT. Oto opis - co chcę uzyskać: Mam dwie tabele: ![]() Tabela wynikowa, którą chcę otrzymać wygląda tak: ![]() Pisałem wiele zapytań SELECT(między innymi używając aliasów), ale nic mi nie działa ![]() ![]() Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że idę na łatwiznę i chcę żeby ktoś mi na gotowe podał. Wystarczy, że ktoś z Was mi powie czego użyć konstruując zapytanie, jakaś podpowiedź - cokolwiek. Dzięki z góry. Pozdrawiam. tolomei -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
select + LEFT JOIN = info jak zwykle w manualu
![]() ps: tu był identyczny problem http://forum.nospor.pl/programowanie/bazy-...-join-ft22.html a raczej identyczne rozwiązanie które i ty musisz zastosować -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję nospor !
![]() Miałem nadzieję, że Ty mi odpiszesz! Pozdrawiam tolomei ----EDIT----------------------------- A jakby ktoś inny miał ten problem:
LUB
Ten post edytował tolomei 23.11.2010, 01:31:10 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:18 |