![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Mam taką małą wizję ale nie wiem jak ją wykonać
![]() function loader() { $("#img_back").css({ opacity: 0.5 }); $("#img_back").delay(3000).fadeIn(1); $("#load").delay(3000).fadeIn(1); } function unloader() { $("#img_back").hide(1); $("#load").fadeOut(1); } #load to animowany gif, #img_back takie wielki tło. Wszystko się rozchodzi o to jeżeli w trakcie działania tego delaya przyjdzie odpowiedź z posta to ma nie wykonywać funkcji loader a jeżeli jest już wykonywana bo np. upłynęło 5 sekund to ma wykonać funkcję unloader. Można prosić o jakieś propozycje rozwiązania tego problemu ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuerowy $.ajax ma coś takiego jak timeout, który po tym wywołuje hangle error. Jak robisz getPost
Zamiast $.post użyj $.ajax w którym możesz zastosować hangle beforeSend i success. Jakoś tak, nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem ![]() Kod $.ajax({
beforeSend: function(){ setTimeout('loader()', 3000); }, success: function(dane){ unloader(); } }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetestuje wieczorkiem ale patrząc na to myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie i będzie ok. Lepiej przenieść się na to ajaxowe rozwiązanie a nie czyste $post. Dzięki bardzo za pomoc. Pozdrawiam
Prawie git ale nie wywołuje funkcji loader(). Cały skrypt działa poprawnie, robi co ma robić. Jego założeniem jest poruszanie się po strukturze katalogów. Po naciśnięciu 2 razy na katalog do pliku show_folders.php wysyłana jest wiadomość w jakim jesteśmy aktualnie katalogu i takie tam. Tylko chciałbym zrobić tak, że jak ktoś ma wolniejszy internet i odpowiedź skryptu wyświetlającego stukturę plików jeszcze nie przyjdzie to ma pokazać taki loading bar.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:52 |