![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem nowy na forum i calkiem zielony
![]() Ten post edytował NieDzielny 22.11.2010, 20:39:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz ściągnąć xamppa, webserw i na localu testować swoje skrypty. Proponowałbym Ci zacząć od podstaw i napisaniu jakiś prostych skryptów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem jaki jezyk bedzie najlepszy Obojętnie jaki. Ale raczej wybranie takiego przystosowanego do pracy w charakterze sieciowym (konkretniej: strony internetowej) ułatwi trochę życie. Proponowałbym Javę, Pythona, Ruby, PHP - w takiej właśnie kolejności jeżeli miałbyś wybierać, ale oczywiście wybrać możesz co Ci się tylko zachce.Całe środowisko możesz postawić u siebie na komputerze - system operacyjny czy konfiguracja sprzętowa nie będzie miała praktycznie żadnego znaczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Skąd: Miasto królów Polski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem nowy na forum i calkiem zielony ![]() Wiem, że poza tematem ale nie mogłem się powstrzymać! NIE przeglondarkowej TYLKO przeglądarkowej NIE praco chlonny TYLKO pracochłonny NIE kupywac TYLKO kupować NIE bez platnym TYLKO bezpłatnym Najlepszym językiem dla Ciebie będzie nauka języka ojczystego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co już umiesz? Jeśli nic, albo trochę więcej niż nic - odpuść sobie. Wrócisz do tego za parę lat, gdy będziesz gotowy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co już umiesz? Jeśli nic, albo trochę więcej niż nic - odpuść sobie. Wrócisz do tego za parę lat, gdy będziesz gotowy tongue.gif. Z drugiej jednak strony taki projekt może być najlepszym rozwiązaniem w przypadku nauki obsługi technologii związanych z www :-) -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z drugiej jednak strony taki projekt może być najlepszym rozwiązaniem w przypadku nauki obsługi technologii związanych z www :-) Popieram najlepiej nauczysz się w praktyce ;P przynajmniej ja tak zrobiłem. Niedzielny proponowałbym Ci ściągnięcie jakiegoś już gotowego skryptu i przeedytowanie go na własne potrzeby, przynajmniej podszkolisz się z php a pracy będziesz miał o wiele mniej. Temat serwera jest dość krótki, jesli to ma być komercyjna gra, to na początek jak najbardziej localhost na własnym komputerze później coś bardziej zaawansowanego na pewno coś co ma przynajmniej cron'a ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, da się bez crona. Ale nie polecam myśleć o komercjalizacji gry na tym etapie ;/.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra wybralem najprostszy jezyk PHP ;] .Moze macie jakis fajny skrypt na taka gre ?.Jeszcze jedno pytanie czy samym PHP moge napisac taka gre ?
|
|
|
![]()
|
|
No i się zaczęło. Dla ciebie tworzenie gry to odpalenie gotowca? Nie, nie napiszesz gry w PHP bez używania innych technologii, musisz w końcu gdzieś dane trzymać, coś wyświetlać, jakiś AJAX też by się przydał.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 23:15 |