![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem mocny w regexpach
![]() ![]() Źródło: (wiem, że start=1 można uznać za niefartowne, ale sprawa dotyczy braku uszu) Czy jest możliwe takie skonstruowanie preg_match, by generował taki rezultat: Kod Array i tak dalej. (pomijam w ogóle kwestię treści pomiędzy tagami i tagami zamykającymi)Array ( [0] => Array ( [0] => <div> [1] => div ) [1] => Array ( [0] => <a href="/moj_link" target="_blank"> [1] => a [2] => href [3] => /moj_link [4] => target [5] => _blank ) [2] => Array ( [0] => <ol start=1> [1] => ol [2] => start [3] => 1 ) ) Wykorzystuję flagę PREG_SET_ORDER. Część takiego wyrażenia umiem skonstruować, ale nie wiem, czy jest możliwe takie skonstruowanie wyrażenia, by "samo się zapętlało". Coś w stylu: #<([[:alpha:]]*)[i tutaj 'pętla']># a jeśli nie, czy jedynym sensownym rozwiązaniem jest najpierw sprawdzenie czy jakieś atrybuty istnieją, a jeśli tak, to dopiero je parsować kolejnym preg_match? To jedyna alternatywa, jaka przychodzi mi do głowy. Ten post edytował maviozo 22.11.2010, 19:51:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 16:55 |