![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Mam problem otóż pracuje nad super tajnym projektem
![]() ![]() Z góry dziękuje. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod rewrite- >friends url->przyjazne linki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze tylko 1 pytanie. Otóż czytałem o tym i próbuje ale za licho mi nie wychodzi. Mam np. plik index.php?d=start i chce aby to było domena.pl/start wie ktoś jak to zrobić z RewriteRule albo w inny sposób? ale zeby nie było index.php/start.
Z góry dziękuje. Ten post edytował Szadow 21.11.2010, 13:43:12 -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?rt=$1 [L,QSA] wszystko co jest po domena.pl/ jest kierowane do $_GET['rt'] czyli adres domena.pl/alamakota/aaaaa da domena.pl?rt=alamakota/aaaaa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki ale jest z tym problem, kiedy zacząłem korzystać z "multi" ukośników (czyli aaaa/aaaa) to strona nie ma stylu(zawartość jest). Jak by było w innym folderze.
Korzystam z takiej zasady: RewriteRule ^image/(.*)$ index.php?p=image&id=$1 [L,QSA] A link to: ... href="image/1" Coś źle robię? Z góry dziękuje. Ten post edytował Szadow 27.11.2010, 13:04:40 -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znacznik <base> w html, albo w .htaccess dodajesz regułę, że style/index jest przekiewowywane do pliku i dajesz flagę [L], umieszczasz przed tamtą. :-)
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to zrobić
![]() Znaczy wolał bym to mieć w htacces ale tego nie wiem :/ EDIT: Ok dałem rade używając: RewriteRule ^(.*)\.css$ style\.css Tylko teraz mam problem z obrazkami, używam takiej reguły: RewriteRule ^(.*)\.png$ site_img/$1\.png gdzie site_img to folder z obrazkami strony Ten post edytował Szadow 27.11.2010, 13:32:13 -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł. ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:29 |