![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym pliku znajduje się lista książek z tabeli bazy danych, jest wyświetlona i przy każdej książce można kliknąć na "Zamów" i przechodzi do formularza drugiego, gdzie trzeba podać datę - początkową, czyli wypożyczenia książki i końcową - do kiedy chce się wypożyczyć książkę. Mój problem polega na tym ,że nie wiem jak przesłać te dane z formularza do tabeli książek wypożyczonych danego użytkownika. Żeby w nowej podstronie było widać listę książek wypożyczonych przez zalogowanego użytkownika oraz daty od kiedy i do kiedy są te wypożyczenia. Proszę o napisanie kodu, który mi pomoże. Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje niedoświadczone oko najłatwiej będzie stworzyć w bazie danych kolejną tabelę która będzie przechowywać:
id | id_user | id_book | begin | end I teraz jeśli użytkownik kliknie zamów to robisz wpis w tabeli, a później na nowej stronie wyświetlasz dane z tej tabeli danemu użytkownikowi(Oczywiście jakieś Joiny się pojawią ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najbardziej popularny system przesyłania informacji pomiędzy formularzami - więcej na google -> formularze pola ukryte Ale gdzie mam to wstawić ? Czy możesz to wrzucić do mojego kodu, tak aby to już działało ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wyłudzasz gotowce? Zapomnij.
Zamykam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:27 |