![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zamieszczam kody dwóch plików:
Plik: index.html Plik: img.php
Problem: Formularz działa poprawnie, gdy wpiszesz dowolną cyfrę od 0 do 9999 to otworzy się folder o tym numerze i wyświetli się obrazek "k.png" w pliku: img.php Lecz gdy chcę ręcznie zapisać sobie ten obrazek, poprzez kliknięcie na niego prawym przyciskiem myszy, to gdy potem zmieniam rozszerzenie pliku na *.png i próbuję go otworzyć, to wyświetla sie komunikat: "Podgląd niedostępny.". Jak zmienię rozszerzenie na *.txt, to wyświetla mi się taki komunikat po otworzeniu go w notatniku: Spróbowałem jeszcze zrobić w pliku img.php tak, że usunąłem zmienną $id i dopisałem id, gdzie ten obrazek się znajduje, czyli kod wygląda tak:
Wtedy plik index.html jest bezużyteczny, bo już nie muszę podać id do katalogu, gdzie się znajduje obrazek wypełniając formularz, tylko jedynie mogę kliknąć na przycisk sprawdz i przechodzi mi do pliku img.php, i pojawia mi się obrazek. A gdy go zapiszę sobie na dysk, tak jak to wcześniej napisałem i zmienię mu rozszerzenie na *.png, to po otwarciu wyświetla się obrazek i ten sposób działa. Lecz ja chcę wg sposobu z wypełnianiem formularza. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, bym mógł normalnie podglądać obrazek po jego zapisie? Ten post edytował Trepek 19.11.2010, 14:18:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zapisywaniu przeglądarka wysyła kolejne żądanie, a tam już nie ma danych z POSTa, dlatego dostajesz błąd, bo nie masz zdefiniowanego $id.
Nie robi się czegoś takiego, bo po co przesyłać plik przez PHP? Lepiej adres przekazać, przecież i tak nic z tym obrazkiem nie robisz. Ten post edytował Mephistofeles 19.11.2010, 14:55:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Wielkie za odpowiedź. Nie satysfakcjonuje mnie ten sposób, ale cóż będę musiał tak zrobić jak mi napisałeś. Chyba, że ktoś będzie w stanie mi pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekaż id GETem, powinno działać.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc. Działa i jest w porządku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 05:55 |