![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje wyciągnąć trochę danych z tabeli w bazie, i powstawiać w odpowiednie miejsca, ale mam problem, baza wygląda mniej więcej tak:
Chciałbym wstawić to w różne miejsca w tekscie, czyli załóżmy:
I pytanie to jak to zrobić bez robienia 20 (bo tyle mniej więcej mam zmiennyc) oddzielnych zapytań do sql'a. Próbowałem wszystko wrzucić w tablicę przez pętle while.
ale zapisuje się tylko ostatnia zmienna z bazy. Próbowałem też przez 2 pętle while:
Niestety też nie trybi, przyznam, że skończyły mi się pomysły, próbowałem sam na również inne sposoby, a jak się domyślam mo żna to zrobić dużo prościej. Czy ktoś podpowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Haha, nie wiedizałem, że to będzie aż tak proste, dzięki ADeM!
edit: jeszcze jedno, a czy można jakoś zastąpić numer w nawiasie kwadratowym jedną z wartości w bazie? Ten post edytował andrzej_ 18.11.2010, 15:20:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:45 |