![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Mam taki działający BBCode, dla ułatwienia są już niezbędne zmienne NUMBER oraz DENIEFIER:
oraz
Chodzi teraz o to aby to przerobić na gotowy skrypt, który działa na takiej zasadzie jak na forach np: 4clubbers lub stronie 4clubbing.eu, przykład: Następujący kod: <iframe width="400" height="27" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.4clubbing.eu/players/zs.php?url=http://www38.zippyshare.com/v/73811725/file.html"></iframe> Na grubo oznaczyłem plik (zs.php) odpowiadający za podstawienie kodu którego wynikiem jest działający player. Dorzucam jeszcze wynik(zawartość html) pliku zs.php z serwisu 4clubbing.eu
Być może ktoś wpadnie jak taki kodzik ułożyć, bo mam z tym spory problem :< -------------------------------------------------------------------------------- Dodane ------------------------------------------------------------------------------- ZNALAZŁEM TAKI KOD:
Przypuśćmy że wsadzam ten kod do pliku zs.php Adres http://www38.zippyshare.com/v/73811725/file.html< to adres do pioseki ![]() widać że linia odpowiada za link do piosenki i edycje aby można było 'wcisnąć' to w odtwarzacz... Więc większość roboty chyba zrobiona...I jak to zedytować aby działało to w ten sposób:
aby nie ingerować już w plik php... Pozdrawiam ![]() --- tak pomyślałem że może zamiast adresu wprowadzić zmienną, aby czytało ją z adresu, tylko jak to zrobic? ;P Ten post edytował sebciq 18.11.2010, 16:55:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisałem formułę $_GET zamiast adresu w tej linii, i teraz jak wywołać odtwarzacz aby można było odsłuchać dany plik?
Tak wygląda ta linia, a adres zatem powinien wyglądać np tak?
bo niestety nie czyta piosenki ;> tak jak ma to miejsce gdy poda się tam adresik. Ten post edytował sebciq 18.11.2010, 18:04:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może przeczytaj jakiś kurs? Albo zobacz w manualu o co chodzi z GET.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wiem wiem, ale zajmie to więcej czasu, a tylko chodzi mi o tą jedyną rzecz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Spokojnie mozesz sie uwinac w 5 minut z tym.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ciemny jestem =.= nie moge znalesc odpowiedniego artukulu na ten temat
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety, proboje od kilku godzin i nie wychodzi mi to, jestem poczatkujacy wiec to jest ten powod.
|
|
|
![]()
|
|
Mogę Ci w takim razie polecić jakąś książkę, kurs albo dział "Giełda ofert". ;]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no nic będę próbował sam, nie zawracam głowy, mimo wszystko dzieki.
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:05 |