![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nadzieję, że w dobrym dziale umieszczam swoje pytanie. Mam taki problem: Napisałem po części trochę przerobiłem skrypt dodający zdjęcie (powiedzmy do galerii) i tworzący miniaturkę. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że skrypt tworzy miniaturki w okrutnie złej jakości (pikseoloza). Nie mam pojęcia gdzie popełniłem błąd.. przeszukałem manuala i nic konstruktywnego nie znalazłem dlatego zwracam się z prośbą do was o jakieś sugestię ew pomoc.
Poniżej mój skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie używaj imagecopyresized, tylko imagecopyresampled, poza tym przy zapisie zwróć uwagę na jeden z parametrów imagejpeg, który określa stopień kompresji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaaaaaaaaaaa jak mogłem to przegapić! dziękuję za sugestię i pomoc! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam,
temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:08 |