![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić uploader plików z procentowym paskiem statusu ale wymaga on użycia perla. Nie wiem już co począć. Utknąłem na instalacji perla na localu...
Httpd.conf Kod <IfModule mime_module> TypesConfig conf/mime.types AddType application/x-compress .Z AddType application/x-gzip .gz .tgz AddHandler cgi-script .cgi </IfModule> <Directory "D:\Zend/www"> Options Indexes FollowSymLinks ExecCGI AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> LoadModule cgi_module modules/mod_cgi.so test.cgi Kod #!perl print "Content-type: text/html\n\n"; print "Hello, world!\n"; próbowałem też zamiast #!perl podać bezpośrednią ścieżkę do pliku perl.exe ale perl chyba też może być? Jak w wierszu poleceń wpiszę Kod perl d:/zend/www/cgi-bin/test.cgi to normalnie się odpala ale jak wywołam adres http://localhost/cgi-bin/test.cgi to dostaję 500 internal server error error.log Kod [Wed Nov 17 22:58:57 2010] [error] [client 127.0.0.1] (OS 2)Nie można odnaleźć określonego pliku. : couldn't create child process: 720002: test.cgi [Wed Nov 17 22:58:57 2010] [error] [client 127.0.0.1] (OS 2)Nie można odnaleźć określonego pliku. : couldn't spawn child process: D:/Zend/www/cgi-bin/test.cgi Co robię źle? Proszę o pomoc!:( Ten post edytował bmL 17.11.2010, 23:11:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 14:14 |