![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, po pierwsze chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post.
Jeśli temat jest w złym dziale, to przepraszam i proszę o przeniesienie. Mam problem z losowaniem liczby z zakresu 1-31 co jeden dzień. Napisałem prosty skrypcik losujący (to mój pierwszy, więc proszę się nie śmiać). Po otwarciu strony skrypt losuje liczbę, zapisuje ją w pliku i wypisuje (na stronie). Odświeżam stronę i skrypt losuje, zapisuje i wypisuje inną liczbę, chociaż miał to robić tylko raz dziennie, a potem zwracać liczbę z pliku.(Nie wiem, czy jasno się wyraziłem) Co jest nie tak?? Z góry dziękuję za pomoc! Oto skrypt: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if($data==date("z")){ Pod $data powinno być przypisana wartość z pliku date.txt a nic nie jest przypisane. Edit: tzn jest przypisana nazwa pliku ale o to chyba nie chodziło. Ten post edytował markonix 17.11.2010, 20:55:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za zainteresowanie, a co dokładnie ma tam być (jestem totalnie zielony)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym poście użyłeś słowa "napisałem" więc wychodzi na to, że kłamałeś.
$nr=file($numer) jeśli ten kod dobrze wypisuje numer (troszkę mnie to dziwi bo z tego co w manualu widzę to file zwraca tablicę) to analogicznie wyciągnij dzień roku z pliku daty. Ten post edytował markonix 17.11.2010, 21:00:56 |
|
|
![]()
|
|
Nie kłamałem. Posiłkowałem się tylko podobnymi losowaniami.
Dzięki za pomoc, POMÓGŁ dla Ciebie. Zmieniłem to tak: Dzięki wielkie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:41 |