![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Nie za bardzo wiedziałem jak zatytuować temat ale spotkałem się z problemem na który nie znam rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Konstrukcja:
Działałą sobie świetnie na serwerze developerskim. Po przerzuceniu na produkcyjny dostaję: Cytat Fatal error: Function name must be a string in /var/www/sandbox/core/content.php on line 153 Sprawdziłem wersje php oraz change logi. Na developerskim mam 5.3.2, na produkcyjnym 5.3.1 - w zmianach do wersji .2 ani śladu o dodaniu takiej konstruklcji toteż 5.3.1 powinna również ją obsługiwać. Zmiana zgodnie z błędem na:
Też nie wiele pomaga bo z kolei dostaję komunikat: Cytat Fatal error: Cannot redeclare x() (previously declared in //var/sandbox/core/content.php:154) in /var/sandbox/core/content.php on line 154 Co w sumie pokrywa się z prawdą - redeklaruje funckje która jest zdefiniowana globalnie (i nie można jej zniszczyć jak zmiennej). Czy ktoś z was widzi rozwiązanie problemu? Ja skapitulowałem. Ten post edytował kiler129 16.11.2010, 22:24:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zrób tak:
nie wiem czy ci o to chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zrób tak:
nie wiem czy ci o to chodzi Może to i dobry sposób na przechwycenie danych zwracanych przez wtyczkę ale nadal problem zostaje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [a nie użyłem go bo na niektórych serwerach ob_* jest blokowane] Bo nie mogę zdefiniować tej funkcji 2x dla 2 pluginów (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) p.s. Co to za paranoja tutaj?! Co chwile niszczy mi sesje, zalogowałem się coby odpisać na postl, klikam wyślij i znowu logowanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu nie chcesz napisać tego obiektowo?
Wtedy mógłbyś sobie zrobić "domyślne" funkcje wewnątrz klasy, nakłądając odpowiedni interfejs. Bo w Twoim przypadku to raczej nic nie poradzisz na to, ze funkcja jest redeklarowana. ob_ mogłeś uzyć wystarczyło wstawić warunek:
Ten post edytował karis 17.11.2010, 00:20:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Finalnie wymyśliłem inteligentniejszy sposób na pluginy (nie będę go wklajał bo bez reszty kodu to śmieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
A funckja lambda to właśnie coś czego oczekiwałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:22 |