![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Opiszę kilka spraw. Kodowanie plików utf8 kodowanie w htmlu utf8 kodowanie bazy danych utf8_general_ci Próbowałem dodać do bazy danych przykładowy wpis z polskim znakiem, mianowicie wyposażenie rekord został dodany jako: Wyposażenie Do tej pory nie przeszkadzało mi to w żadnym stopniu, bo wypisując informacje z bazy, jest wszystko ładnie z polskimi znakami. Próbuję natomiast zrobić wyszukiwarkę, lub wykonać poniższe zapytanie sql: SELECT * FROM kategorie WHERE kategoria='Wyposażenie' Niestety MySql zwraca mi pusty wynik, co komplikuje mi życie. Podjęte próby rozwiązania problemu: Zmieniałem kodowanie samego pliku ( w notepad ++ ) na ansi as utf8 i samo utf8 Zmieniałem kodowanie porównywania napisów w mysqlu na utf8_general_ci, utf8_polish_ci, latina2_general_ci Niestety żadne z tych rozwiązań, nie zadziałało. Próbowałem nawet ustawić domyślne kodowanie w apache, nadal nic. Proszę o pomoc, lub podpowiedź rozwiązania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=16...mp;#entry808072
Jeden temat naprawdę wystarczy... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:11 |