![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Musze wprowadzić kilka przeróbek w systemie opartym o zenda. Przyznam dla mnie zdanie średnio satysfakcjonujące po poprostu nie ogarniam tego ![]() Mam dwa problemy z tym: 1. Rejestracja użytkownika; Gdy przychodzi na skrzynkę meil z linkiem aktywującym jest on źle skonstruowany. normalnie wygląda link tak: www.nazwadomeny.pl/ty?confirm#782382 U mnie jak przychdzi na skrzynkę linkiem jest adres domeny www.nazwadomeny.pl natomiast to co powinno być dalej w adresie (typu ?confirm#782382) jest alternatywnym tekstem (tj jak się najedzie na link to resta się podświetla) Pytanie teraz gdzie szukać błędu w jakich plikach - pytam dlatego że kompletnie nie znam się na Zendzie 2. Druga sprawa logowania- system logowania prawie dobrze gdyby nie to że po zalogowaniu powinien syste wygenerować link: www.adresstrony.pl/profil, natomiast mi generuje: www.localhost/profil - generalnie ja wiem że podmienię sobie w przeglądarce localhost na adres strony i dalej wszystko śmiga - ale rejestrujący użytkownik pewnie nie ![]() Pozdrawiam
Powód edycji: [webdice]: Literówka w temacie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) błędu należy szukać w plikach które takową funkcjonalność tworzą, wyszukaj "Zend_Mail" i pokaż kod
2) wygenerować, czyli wyświetlić? Jeśli tak to szukaj w /views/scripts/nazwa kontrolera/nazwa akcji.phtml tego localhosta, albo w konfiguracji "baseUrl" i zamień na to co potrzebujesz Podałeś za mało konkretów, ale to powinno Cię naprowadzić który kod z projektu powinieneś pokazać na forum |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Z błędem meilingu na skrzynkę użytkownika poradziłem sobie
![]() ![]() 2. Tak, chodzi o wyświetlenie w przeglądarce: Baseurl nie mam w plikach konfiguracyjnych. Wydaje mi się że gdyby problem był w baseurl to wywalałoby więcej blędów w różnych modułach. Teraz mam tylko jeżeli uzytkownik się loguje (localhost/profil zamiast adresstrony/profl) po podmianie prawidlowego linka w przeglądarce normalnie wszystko śmiga nawet w panelu użtkonika (zmiana haseł, podmiana zdjecia itp) Chodzi tylko o sam moment zalogowania. Znalazłem w application\views\partials\scripts pliki login.php
Nic tu nie widze i plik user_login.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdź w kontrolerze odpowiedzialnym za logowanie redirect'a i popraw adres
|
|
|
![]()
|
|
Hmm.. zanlazłem taki plik profilcontroller.php to będzie to?
Byłbyś w stanie podać jakieś większe szczegóły? Wkleiłbym kod ale za długi nie potrafie wkleić ![]() Sorki ale jestem słaby jescze w te klocki ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Użyj jakiegoś narzędzia do przeszukiwania wszystkich plików z danego katalogu i poszukaj frazy "localhost". Jakie narzędzie? Nie wiem - poszukaj. Ja korzystam z Eclipse i tam to jest wbudowane, ale sądzę, że znajdziesz takie samodzielne narzędzie.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem który kontroler odpowiada u Ciebie za autoryzację, wyszukaj sobie w projekcie, a dokładniej to w kontrolerach "redirector", "redirect" i "localhost.com" jeśli to nie pomoże to bez kodu nic dalej nie pomogę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję zrobiłem
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:55 |