![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem cały skrypt newsów: dodawanie, edytowanie i usuwanie ale jest 1 problem. Oto kod wyświetlający i co w nim zmienić by wyświetliło z tym Kodem HTML.
Kod chaotyczny ale liczy sie: Co tu dodać by pojawiał sie dobrze kod HTML. z Góry THX |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A na czym polega te złe pojawianie się?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim sensie ze poprostu zamiast np pojawic sie pogrubiony Tekst to pojawia sie na stronie kod: <b>teskt</b>
A tez na forach jest taka funkcja BBcode i myśle ze w tym porzypadku by było to lepsze ale tymbardziej nei wiem jak sie zabrac do tego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak to jest jak się wkłada do bazy kod html przy uzyciu htmlspecialchars()
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Co połączyć z zapytaniem? htmlspecialchars? Tego się uzywa przy wyswietlaniu (jesli mamy taką potrzebę) a nie przy wkladania. Przy wkladaniu uzywa się mysql_escape_string()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To w takim razie jak dodac do wkładania(proszę o gotowe):
i przy "wyjmowaniu": a i htmlspecialchars to służy nie do wyświetlenia przetworzonego newsu tylko do htmlspecialchars - potrzebne jest by zabezpieczyć się przed wstawieniem przez kogoś kodu HTML do treści, np. do komentarza. Zamienia między innymi znaki < i > na odpowiedni kod. Ja chce właśnie odwrotnie |
|
|
![]()
|
|
Cytat To w takim razie jak dodac do wkładania(proszę o gotowe): Nie przesadzasz leciutko?http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-escape-string.php Cytat Ja chce właśnie odwrotnie Juz ci mowilem: nie uzywaj htmlspecialchars przy wkladania to nie bedziesz musial robic odwrotnie. No sam sobie robisz źle.
|
|
![]()
|
|
Juz doszedłem wkoncu do tego. Robilem ten system newsow na podstawie innego i tam wyzej gdzie nie patrzałem byl właśnie ten "filtr". Usunąłem i wszystko działa poprawnie.
Za pomoc leci Pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57 |