![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam 2 bazy danych w każdej inna struktura danych. Podam mały przykład.
1 baza: id | nazwa | adres | ocena 2 baza: id | nazwa | link | glos Chciałbym aby dane z bazy pierwszej zostały wgrane do bazy drugiej. Np baza 1 ma 500 rekordów i chciałbym ją zastosować w swoim skrypcie, a nie chciałbym zmieniać struktury w bazie 2. Myślałem aby zrobić to tak. 1. Do formularza wrzucałbym rekord, tyle że taki?
czy taki?
2. Następnie połączenie się z bazą i zapisanie do tej 2 bazy, tyle że jak zapisać te dane? Jak zrobić aby skrypt wiedział co ma pobrać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem, jaki formularz chcesz wykorzystać i po co...
Zakładam, że nazwa tabeli to "users" i obie bazy są na tym samym serwerze. Nie możesz zrobić tak? Chyba, że nie do końca zrozumiałem o co chodzi, to sorki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt nie wie co ma pobrać... więc sam musisz dodać np do tablicy kolumny poszczególnych tabel..
1. połączenie z bazą 1 2. select z tabel i zapis danych do zmiennej 3. połączenie z bazą 2 4. insert do tabel wcześniej pobranych danych Ten post edytował CuteOne 16.11.2010, 18:42:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to mi chodziło dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |