![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem z licznikiem odwiedzin. Dodam, że jestem początkującym programistą php, wzorowałem się na gotowym skrypcie. Całość kodu wygląda następująco:
No i wyświetlenie
Problem polaga na zliczeniu każdego odświeżenia strony. i takim komunikacie Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in C:\Program Files\wamp\www\strona\index.php on line 55 a linia 55 wygląda tak : |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. HTTP_REFEREF nie zawsze występuje
2. W większości wypadków Error reporting jest ustawiony aby nie wyświetlać noticów 3. Kod <?php ob_start(); echo($dane[0]); ob_end_flush(); ?> po co dawać ob_start, jeśli z tak zdobytymi danymi nic się nie chce robić ? Kod <?php echo $dane[0]; ?> wywal sprawdzanie referera Kod if((!isset($_COOKIE['licznik-tab']))) {
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie teraz działa poprawnie ale jest jedna rzecz, dalej zlicza przy każdym odświeżeniu strony. Czy to kwestia ustawienia cookies w inny sposób ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie teraz działa poprawnie ale jest jedna rzecz, dalej zlicza przy każdym odświeżeniu strony. Czy to kwestia ustawienia cookies w inny sposób ? Ustawiasz cookie o nazwie: licznik, a sprawdzasz licznik-tab -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:42 |