![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mogę pobrać kod HTML jakiejś strony przez PHP, skoro serwer ma wyłączone funkcje file_get_contetns i fopen() (cURLa nie sprawdzałem, ale najprawdopodobnie też)?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to sprawdź curla, bo nie masz powodów by sądzić, że jest wyłączony.
A tu masz przykładową funkcję (ściąga plik $remote i zapisuje do pliku $local):
Ten post edytował konrados 16.11.2010, 00:15:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś mi się nie chce wierzyć by file_get_contents()/fopen() były zablokowane. Zapewne zablokowany jest tylko dostęp do protokołów HTTP(s)/FTP(s), a to zapewne wiąże się z ogólną blokadą portu #80. curl, fsockopen, fopen, skorzystanie z zewnętrzonego programu - to są najpopularniejsze metody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czasami file_get_contents() blokowane jest "ze względów bezpieczeństwa" pod kątem linkowania do adresów http://. fopen() potrafią nawet wyłączyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację. Zapomniałem jak się ta dyrektywa nazywa, i napisałem jak chłopu na miedzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Dokładnie wczoraj miałem identyczny problem po przeniesieniu serwisu na inny serwer. Okazało się, że dyrektywa allow_url_fopen jest ustawiona na false i część serwisu zwyczajnie się nie wyświetla. Na początku yślałem, że tylko file_get_contents jest bloknięty, ale gdy fopen się wysypało to właśnie curl mnie uratował. Jeśli jednak chcesz nie tyle zapisać do pliku co jako zmienną do ewentualnej obróbki tworzyć to zrezygnuj z CURLOPT_FILE, a postaw na CURLOPT_RETURNTRANSFER i dla pewności CURLOPT_FOLLOWLOCATION. Zresztą zobacz sobie parametry dla curla w curl_setopt
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety curl nie działa (niema funkcji curl_init() na serwerze). Jest jakiś inny sposób?
Ten post edytował Kokocky 16.11.2010, 15:54:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień usługodawcę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:20 |