![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niestety nadal mam problem z managerem plików w panelu admina na mojej stronie. Dziś znalazłem A&R FileManager dla TinyMCE. Zapowiadało się świetnie, ale niestety.
Po kliknięciu drzewka w edytorze, pojawia mi się standardowa ramka Tiny MCE, obok inputa url pojawia się ikonka, klikam w nią aby wybrać plik, ale w okienku które mi się pojawia wyświetla się strona główna witryny na której właśnie działam tyle, że bez css'a. Poniżej screen jak to mniej więcej wygląda: ![]() Uploaded with ImageShack.us Nie za bardzo wiem co może być tego przyczyną. instalacja jest dość prosta: 1. Do tinyMCE.init({...}) wpisz: file_browser_callback : "airfilemanager", 2. Funkcję java script: Umieściłem pod wpisem tinyMCE.init({...}) Kod function airfilemanager(field_name, url, type, win) { switch(type) { case 'media': case 'image': case 'flash': case 'file': break; default: return !1; } tinyMCE.activeEditor.windowManager.open({ url: "tiny_mce/plugins/airfilemanager/afm.php"+"?type="+type, width: 780, height: 500, inline: "yes", close_previous:"no"},{ window: win, input: field_name }); } 3. określenie relatywnej ścieżki do folderu z plikami Drzewko: ____________________________________________ |+folder |+folder2 |+images* |+js-| |-----|+tinymce- | |-----|------------|+plugins-| |-----|------------|------------|+airfilemanager-| |-----|------------|------------|-------------------|-config.php**-| | | |+ad- | -------|index.php*** *-images -To w tym folderze znajdują się pliki(np. obrazki) które chcę wstawiać do tinyMCE ** js>tinymce>plugins>airfilemanager>config.php - względem tego pliku i w tym pliku należy podać ścieżkę do folderu z plikami -| define('FILES_PATH', '/../../../../images/'); | *** ad>index.php a tu jest centrum operacyjne - czyli tutaj jest tinyMCE.init i formularz z tinymce. ____________________________________________ To chyba wszystko co mogę powiedzieć. Z góry wieeelkie dzięki za wszelką pomoc bo przez próbę wstawienia filemanagera do formularza zaczynam już sobie włosy wyrywać .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wystaw to gdzieś na żywo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O dzięki wielki za zainteresowanie tematem :-)
na >> tej << stronie znajduje się formularz z Tiny, oraz z tym filemanagerem. Ten post edytował thurinon 16.11.2010, 11:11:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:43 |