![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak dodać kolejne divy żeby każdy z nich miał różne i kolejne id, np. pierwszy id="div1", kolejny id="div2", kolejny id="div3" itd. Mam taką funkcję do dodawania divów: KOD JS: Kod function dodaj() { var html4=''; html4+='<div style="width: 200px; height: 50px;"><form><input id="div1" type="text" value=""/></form></div>'; var div2 = document.getElementById('dodajadres'); div2.style.display = 'block'; div2.innerHTML+= html4; } KOD html Kod <div onClick="dodaj()"> <div id="dodajadres"></div> PS. Z góry dziekuje za pomoc w tej sprawie Pozdrawiam, Marcin -------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam, zapoznanie sie z frameworkiem javascript'u jQuery.
A co do samego problemu to podaje z link(wykonanie wlasnie w jQuery): http://antczak.org/2009/10/dynamiczne-form...uzyciem-jquery/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż pomogłem sam sobie:)
no i może komuś się przyda, jeśli tak to będzie mi miło:) Kod <script type='text/javascript'>
var a=0; function dodajAdres() { var aa=a++; var input = document.createElement("input"); input.name = "user_location"; input.id = "miejsowosc" +aa; input.style.width = "150px"; document.getElementById("wstawi").appendChild(input); input.value=aa; } </script> <input type="button" value="dodaj pole" onClick="dodajAdres();"/> <div id="wstawi"></div> -------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A możesz wytłumaczyć, w jakim celu aż tak kombinujesz? Aż się prosi o nadanie klasy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Erix nie jestem biegły w programowaniu dlatego pytałem na forum. Nikt nie potrafił mi pomóc więc sam coś skleiłem i umieściłem, bo mimo, że rozwiązanie nie jest najlepsze - ale działa.
-------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:30 |