![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, z którym męczę się od dwóch dni. Chodzi o skrypt sklepu. Mam taki kod:
Problem jest tego rodzaju: klikanie na usuń lub zmień nie działa bo $id nie jest ustalone i... no i właśnie nie wiem jak to zrobić i gdzie w TYM skrypcie. Var_dump pokazuje mi NULL, print_r[$_GET] pokazywał mi 0. Nie wiem co mam robić, jak rozwiązać ten niby błahy, ale problem. Będę BARDZO wdzięczny za pomoc. Andrzej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek zdecyduj, czy dane formularzy chcesz przesyłać metodą GET czy POST. Jeśli to drugie, to po co w akcji formy podajesz dodatkowe parametry?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę przesłać jako $_POST, ale co to ma do $id?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
luck ma racje - robisz tu pewien blad. ustalasz ze formularze maja byc przesulane jako POST wiec trzymaj sie tego i zamiast
poza tym nie przekazuj danych w action podajac parametry po znaku zapytania prawidlowo jest to tak:
to bardziej eleganckie wyjscie i nie rodzi problemow |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem zrobić, jak mi radzono, ale:
1. Odbieram dane w koszyku z linka, więc to odpada 2. Gdy część danych w odpowiednich tabelach i... gdy klikam na zmień - przenosi mnie na stronę - ...koszyk jest pusty!, natomiast gdy chcę usunąć, dodaje się automatycznie jedna sztuka towaru, jakbym odświeżał stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:50 |