![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem początkujący i mam kilka drobnych pytan, mianowicie, mam skrypt po zalogowaniu wyswietla mi strone, chciałbym wyświetlić w niej wartość rekordu użytkownika zalogowanego Plik:
Chciałbym wyświetlić zawartość rekordu np. "ip" , jak tego dokonać? Oraz pytanie, co dodać do pliku, aby mógł go oglądać tylko użytkownik o danym nicku (dostęp tylko dla admina), a jeśli nie jest zalogowany jako admin przekierowywuje go na inna strone? Oraz jak w takim pliku jak powyżej dodać zawartość własnie tylko dla użytkownika o nicku admin? Pozdrawiam Ten post edytował Ociu 15.11.2010, 23:18:59
Powód edycji: [Ociu]: dodałem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Użyj właściwego BBcode (php)
2. Przeszukaj wpierw forum - są wątki na ten temat. 3. Przeczytaj coś na temat sesji w php - po zalogowaniu wrzuć odpowiednie dane do sesji i potem w skryptach się na nie powołuj. Np:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z logowaniem już sobie poradziłem,
Tylko mam problem, chciałbym wyświetlić wszystkie wartości z całej bazy z rekordu "nick", jak tego dokonać? Oraz jak wyświetlić konkretnemu użytkownikowi dane z jego rekordu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi ale mniemam że o to:
Dzięki podobnemu do tego kodowi wyświetlisz wszystkie nicki z bazy Ten post edytował Mefiuu 15.11.2010, 22:01:15 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje
![]() Jeszcze zapytam, jak mam sesje, i chciałbym wyświetlić rekord tylko użytkownika zalogowanego, jak mogę to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przykład ze swojego skryptu:
Ten post edytował daros17 15.11.2010, 22:33:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do kodu daros17
można dodać wyświetlanie wszystkich danych danego użytkownika:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:38 |