![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam napisany skrypt w .sh znajdujący sie w folderze /cs/start.sh Problem polega na tym że nie mogę odpalić tego skryptu, plik php wygląda tak: Kod <?PHP $test = system("sh /cs/start.sh"); echo $test; ?> Skrypt działa, po odpaleniu go w konsoli. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A pomyślałeś, że user wywołujący skrypt (czyli pewnie Apache lub jakoś tak) nie posiada odpowiednich uprawnień, system nie wie co robić z plikami sh ( ale to odpada bo napisałeś, że konsola reaguje)? A to chyba jedyne możliwości. Tak więc lepiej sprawdź te uprawnienia
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co dziwne, mam drugi identyczny skrypt uruchamiający serwer Shoutcast i wszystko działa jak należy, wiec apache uprawnienia ma...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co dziwne, mam drugi identyczny skrypt uruchamiający serwer Shoutcast i wszystko działa jak należy, wiec apache uprawnienia ma... Napisz jakie konkretnie uprawnienia ma skrypt który chcesz uruchomić, ew. dla testu ustaw mu prawa "chmod 777". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nadałem mu takowe prawa, dodatkowo chmod +x również
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 20:58 |