![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich!
Dla niektórych moje pytanie może okazać się wręcz śmieszne no ale wolę zapytać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jak mogę za pomocą htaccess usunąć rozszerzenia plików strony (.html / .php / itp...)? Proszę nie pisać, że mam wsadzić to sobie do osobnego folderu, a każdy z plików nazwać "index"... Chodzi mi o 'zabezpieczenie' przed dziećmi, które za wszelką cenę chcą pokazać jacy z nich hakerzy. Przykład: www.google.pl/strona.php ---------> www.google.pl/strona lub www.google.pl/strona.php?sesja=xxx ---------> www.google.pl/strona?sesja=xxx Szukałem na google.pl podobnego rozwiązania - niestety nie znalazłem. Na forum także, co skończyło się podobnie jak w przypadku googli. Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
mod_rewrite
RewriteEngine On Options FollowSymLinks RewriteRule ^strona,([0-9]+)\.html$ strona.php?sesja=$1 [L] link strona.php?sesja=[liczba] zamieni na strona,[liczba]. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 16:58 |