![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem.
W bazie mam czas w formacie TIME, powiedzmy że godzina 12:10:00. Chciałbym porównać taki czas z bazy z czasem aktualnym ( date("H:i:s") ). W jaki sposób mogę porównać te czasy? Np sprawdzić czy godzina aktualna jest mniejsza od godziny z bazy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu zamiast używać do tego PHP porównuj godziny w po stronie MySQL za pomocą TIMEDIFF?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie formaty dat z bazy i porownywanych musza byc takie same tzn. nie mozesz porownywac np. 16:45 z 2010-09-18 itp. Date z data i godziny z godzinami. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:45 |