![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
od tygodnia nurtuje mnie odpowiedź na pytanie i nie moge nigdzie znaleźć chodzi o to, że w internecie jest sporo odtwarzaczy flash, jednak wszystkie odtwarzacze chcą by był w katalogu plik xml. I tutaj mam pytanie chodzi o to, że chciałbym utworzyć stronkę która miałaby tylko jeden taki odtwarzacz, a pliki z muzyką, czy też filmem znajdowały się w jednym katatalogu- tutaj oczywiście problemu nie ma. Problem pojawia się gdy. w bazie danych są zapisane jakies nazwy plików, a użytkownik klika na linka np : - zobacz film 1 - ma id =film1 -zobacz film 2 - ma id =film2 ... i gdy kliknie na taki link to otworzy się odtwarzacz flashplayer i pobierze i wczyta film np film1 czyli metoda get o ile się orientuje ![]() Pytanie do Was czy istnieje jakiś flash player który to obsłuży, chodzi o strumieniowe odtwarzanie bez czekania az sciagnie sie cały film. główkuje już tydzień czasu. Z góry dziękuję za wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heheh, dzięki. ale chodzi o bardziej prosty odtwarzacz. z licencją darmową na strone stowarzyszenia
Ten post edytował dudziec 14.11.2010, 13:56:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież Flowplayer jest też na licencji GPL, z tym, że wyświetla logo.
|
|
|
![]()
|
|
tak, a jak tego używac?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował dudziec 14.11.2010, 14:49:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytać to umie?
Podstawowa instalacja: http://flowplayer.org/demos/installation/index.html -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
A czytać to umie? Podstawowa instalacja: http://flowplayer.org/demos/installation/index.html Tak tak już sobie poradziłem z tym - Dzięki. jednak to jest videoplayer - potzrebuje jescze jakiegos do odtwarzania dźwięku mp3 analogicznie działającego. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry że odkopuje takie archeo ale temat mi pasuje
kawałek kodu z index.html z flowplayera Pliki video trzymam w bazie danych (id,nazwa,typ,video). Nazwa to nazwa pliku, typ zapisuje mi video/mp4 a w kolumnę video (longblob) wrzucam mi film. Jak zrobić by pobrać plik z bazy danych i odpalić go w flowplayer. Jak wstawiam w miejsce "bauhaus.webm" $video (plik mp4 z bazy danych) nie odpala filmu. Jak to przebudować, ktoś dał rade ? A może ktoś ma jakiś inny gotowy player, który pobierze mi film z bazy danych i wypali na stronie w formie odtwarzacza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzymanie filmu w BD... zły pomysł.... bardzo zły pomysł.... musisz zapisać ten plik do jakiegoś temp i podać ścieżkę do niego w html...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To są bardzo krótkie filmiki dlatego baza. Max 30 sek. A możesz mi podpowiedzieć jak pobrać plik i zapisać go do tempa ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak to jak.... Odczytujesz z BD, zapisujesz na dysku i przekazujesz URL do niego....
|
|
|
![]()
|
|
Udało mi się. Podaje gotowe rozwiązanie
|
|
|
![]()
|
|
a gdzie masz niby pobieranie pliku i jego zapis?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:45 |