![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak wygenerować dźwięk z poziomu PHP? Najlepiej przez głośniki, ale może być też głośniczek PC. Nie znalazłem żadnej funkcji w podręczniku ani biblioteki. Trzeba odwołać się do WinAPI, czy istnieje inny sposób?
2. Jak odwołać się do bibliotek systemowych? Czy to możliwe? Rozszerzenie W32api ma aż 5 funkcji, oprócz tego istnieją rozszerzenia COM i .NET, a także możliwość wywołania zewnętrznych programów (system, exec). 3. Jak wyświetlić coś na ekran i potem ewentualnie to zmazać? W aplikacji konsolowej wystarczy echo. Załóżmy, że skrypt odpalamy dwuklikiem w systemie Windows. Istnieją rozszerzenia OpenGL, DirectX nie znalazłem. Do aplikacji okienkowych są 2 projekty - phpGTK (trochę ubogi) i phpQt (nierozwijany?). Chciałbym jednak skorzystać z funkcji systemowych do wyświetlenia pikseli albo całych okien (np. GDI+). 4. Jak przechwycić zdarzenia programów i urządzeń? -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zacznijmy od tego, w jakim celu ma to docelowo służyć?
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP nigdy nie był i nigdy nie będzie technologią do tworzenia aplikacji desktopowych, stąd brak tego rodzaju rozszerzeń. Tworzenie tego rodzaju aplikacji w PHP mija się z celem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do bibliotek, to istnieją. Nie szukałem długo:
http://winbinder.org/index.php Co do reszty się zgodzę... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |