![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem
Znalazłem na stronie http://pchart.sourceforge.net/ przykładowe wykresy. Chciałem je wrzucić na moją strone, ale nie wychodzi to tak jak bym chciał. Mam u siebie zainstalowanego xamppa i Gd które jest wymagane do tych wykresów też jest. Kiedy wrzuce kod tego wykresu do nowego pliku php to wykres sie pojawia na stronie i wszstko gra, ale kiedy wrzuce go na strone to pojawiają sie krzaki i nic nie wychodzi. ten skrypt ze strony to
Kiedy dodam do tego funkcje które tworzą szablon strony to nic nie wychodzi. Wygląda to wtedy tak
A na stonie pojawia się coś takiego ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie możesz wysyłać kilku nagłówków do przeglądarki ! wywal session_start() i powinno działać jeżeli nie to zainteresuj się ob_start
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra niby session_start() wywalony ale nic to nie zmiania a co do tej funkcji ob_start to możę ktoś coś więcej powie bo średnio rozumiem jak ona ma działać w kontekście mojego problemu. Wogóle o te nagłówki to chodzi o <?php i ?> z nimi jest problem?
Może coś wiecie na ten temat czekam na info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie już działa. Ale jeszcze jedna sprawa.
Może wiesz co zrobić, żeby jakoś ładnie przechodziły te kolory na wykresie między sobą. Cos pewnie z aliasingiem ale nie wiem jak to wygląda w pChart. szukałem jakiejś funkcji, ale nie znalazłem nic ciekawego. Może robiłeś kiedyś coś podobnego? Wrzucam obrazek, żeby było widomo o co chodzi. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |