![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Podjąłem się zrobienia strony informacyjnej - znajomej otwierającej malutką (na razie) "poradnie ogólno finansową (kredyty/leasing/ubezp./inwestyje)" Z biegiem czasu okazało się, że konieczne na takie stronie były by "zapytania on-line" tzn klient wpisuje np imie, nazwisko, kwote i cel kredytu -> to leci ze strony do niej na poczte -> ona przeprowadza weryfikacje na spokojnie -> oddzwania do klienta z dobraną ofertą. Wszystko proste gdyby pominąć bezpieczeństwo ...., ale tak nie można. To stoi na zwykłym hostingu na home.pl i nie wiem jak powinienem to zabezpieczyć. W domu mam serwer i niedawno sie bawiłem szyfrowaniem połączenia SSL na apache'u - to jest na moje możliwości, ale w home.pl nie mam dostępu do plików konfiguracyjnych itd. z góry dziekuje za pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dawnymi czasy gdy moja firma nie miała funduszy na wykupienie certyfikatów używałem czegoś takiego:
http://www.myphpscripts.net/tutorial.php?id=9 czy jest bezpieczne.. oczywiście nie ale chociaż w minimalny sposób chroni przesyłane dane przed wścibskimi sąsiadami w łatwy sposób możesz to przełożyć na JS i wysyłać dane w postaci klasycznego hasha Ten post edytował CuteOne 13.11.2010, 16:32:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo Wam dziekuje. Już jestem w domu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:09 |