![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych forumowiczów. Potrzebuje napisać skrypt, który byłby w stanie wysyłać formularz na określoną stronę przez serwer proxy. Dokładniej chodzi mi o możliwość wyszukiwania informacji w różnych wyszukiwarkach internetowych z zachowaniem anonimowości. (użytkownik będzie podawał frazę, zaznaczał wyszukiwarkę, z której chce skorzystać i klikał przycisk SZUKAJ). Dlaczego akurat przez proxy? By nie były zbierane informacje o stronach na które dany adres IP wchodzi w celu wyświetlania odpowiednich reklam.
Googlowałem, lecz nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Natknąłem się jednak na pewien skrypt w manualu:
Czy da się go jakoś przekształcić? Czy trzeba zastosować jakiś inny? Jeżeli inny, to jaki? P.S Wiem, większość wyszukiwarek bazuje na GET'ach. Jednak znam kilka, które działają przez POST. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 3 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale podczas przeglądania innej strony przez stronę pokaże IP serwera, przez który przeglądasz inną stronę.
To po prostu serwer przegląda strony wyszukiwarek.. Więc IP przeglądającego nie jest brane pod uwagę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja. Szczerze mówiąc nie pomyślałem o tym... W tym momencie moja strona działa jak serwer proxy... Jednakże moją odpowiedzią zapewne Was nie usatysfakcjonuje (nie ma tak łatwo
![]() Nadal liczę na pomoc Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 09:02 |