![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam kilka kategorii na stronie o id=1, id=2, id=3, id=4, id=5. Każda kategoria posiada swoje wpisy. Dla ułatwienia podaję aktualny kod PHP, który wyświetla 5 wpisów z jednej kategorii o id=1:
gdzie główną rolę odgrywa kod:
Decyduje on o tym, że wyświetlane jest 5 wpisów z kategorii o id=1. Chciałbym zrobić tak, żeby było wyświetlane 5 wpisów z kategorii o id=2, id=3, id=4, id=5. Wpisy z kategorii id=1 miałyby być nie wyświetlane. Niestety nie mam pojęcia jak mogę to zrobić, dlatego bardzo Was proszę o pomoc w tej kwestii. Z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pytanie zasadnicze... Co rozumiesz pod pojęciem "5 wpisów z kategorii o id=2, id=3, id=4, id=5"? Czy po 5 z każdej kategorii, czy może ogólnie 5 z wszystkich tych kategorii. Inna sprawa to taka, że zanim bym zaczął pisać na forum, to zerknąłbym w kod WordPressa i zobaczył jak działa funkcja WP_Query i czy pozwala na przesłanie tablicy danych lub w jakiś inny sposób dająca zapytanie z wielokrotnie wykorzystanym tym samym parametrem. Jeśli nie to będziesz miał mały problem...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem 5 najnowszych wpisów łącznie z kategorii o id=2,3,4,5 oprócz 1
![]() niestety nie mam pojęcia na co pozwala funkcja WP_Query i nawet nie przyszło mi do głowy żeby poszukać. Zaraz poszukam w google i może się dowiem. Jak już będę wiedział to napiszę tutaj. edit: znalazłem. Wszystko o tej funkcji znajduje się tutaj: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/WP_Query Ten post edytował kamil9012 13.11.2010, 02:04:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie chodzi mi o takie coś - http://blog.desmart.com/2009/07/03/mysql-g...owanie-wynikow/
tylko czy znacie jakiś skuteczny sposób ? |
|
|
![]()
|
|
Czy wie może ktoś jak ułożyć tą linijkę kodu?
próbowałem coś takiego:
Ale też nie działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:42 |