![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem prosty system cachowania polega na tym że w cronie co 15 minut jest generowany plik z danymi natomiast na stronie zawartość tego pliku jest wyświetlania do zapisu i odczytu blokowane są pliki i jak podejrzewam tu właśnie jest problem gdyż cron od czasu do czasu zawiesza serwer, poniżej są dwie funkcjie odpowiedzialne za odczyt i zapis do pliku czy da rady je jakoś zoptymalizować żeby taka sytuacja nie występowała może usunąć blokowanie plików
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie możesz użyć po prostu samego file_put_contents i file_get_contents ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mogę ale co w przypadku gdy w momencie zapisu nastą pi odczyt tego pliku bo zastosowanie flagi LOCK_EX da chyba ten sam efekt co przy użyciu poprzednich funkcji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zawsze spróbować, jak dla mnie może to działać w inny sposób - w końcu to inne funkcje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:59 |