![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Skleiłem z gugla coś takiego: Kod function pobierz(data) { $("#live").append(data); } $(document).ready(function() { setInterval(function() { $.get('skrypt.php?iefejk='+(new Date().getTime()), pobierz); }, 5000); }); Funkcja 'pobierz' wyłapuje 'data' w której zawartości jest kilka elementów font tej samej klasy. Teraz pytanie, jak wyciągnąć do zmiennej z 'data' zawartość ostatniego elementu font ? Próbowałem: Kod function pobierz(data) { $("#live").append(data); var test = $('font:last').html(data); alert(test); } $(document).ready(function() { setInterval(function() { $.get('skrypt.php?iefejk='+(new Date().getTime()), pobierz); }, 5000); }); Jednak to nie pyka. Będę wdzięczny za pomoc. Ten post edytował hack 12.11.2010, 20:02:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie ma być przypadkiem:
Kod var test=$(data).last().html(); ? Trochę namieszałeś. Sprawdź czy to działa a jak nie to pokombinujemy dalej. Ewentualnie z filtrem jeśli są tam też inne rzeczy: Kod var test=$(data).filter('font').last().html(); albo Kod var test=$(data).hasClass('nazwa_klasy').last().html(); Natomiast jeśli powyższe nie działają a elementy font składające się na zmienną data są jeszcze czymś objęte to można spróbować: Kod var test=$(data).find('.nazwa_klasy').last().html(); albo Kod var test=$(data).find('font').last().html();
Ten post edytował qrzysztof 12.11.2010, 21:51:09 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var test=$(data).filter('font').last().html(); Działa doskonale, dziekuje bardzo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:32 |