![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno zainteresowałem się Zendem. Tworząc pierwszy formularz rejestracyjny napotkałem jednak problem z przekazaniem zawartości pola formularza(nicku) zawierającego polskie litery do kontrolera. Wartość nicku trafia do zmiennej w kontrolerze jednak w niej zamiast polskich liter pojawiają się krzaczki co nie może mieć miejsca ponieważ jedna z pętli zlicza ilość polskich liter zapisanych w tabeli, a jest to potrzebne aby sprawdzić czy nick zawiera polskie litery.
Oto kawałek kodu z formularza
a to kawałek kodu z kontrolera który ma za zadanie odebranie wartości z formularza i zliczenie ilości liter które pojawiły się w tabeli:
Dodam jeszcze że zawsze gdy próbuje na tym zestawie liter w tabeli $polskie wpisać jakiś nick zawierające te litery zmienna $n zawsze zwraca 0, natomiast gdy spróbowałem z literami języka łacińskiego zmienna $n zwracała odpowiednią cyfrę. Z góry dziękuje za wszelką pomoc oraz proszę o wyrozumiałość za niezauważenie moich błędów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:16 |