![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tnę szablon pod bloga na blox.pl : http://pomyslny.blox.pl/html
Ze względu na brak możliwości edycji htmla już na początku mam dylemat. Chodzi mi np o to boczne menu gdzie mamy archiwum. Box ten składa się z 3 div'ów. Pierwszy to kontener a drugi to box przeznaczony na tytuł a w trzecim są przechowywane linki. W tytule wiadomo wstawiłem ten pliczek pod napis Archiwum. W kontenerze wstawiłem stopkę a w trzecim boxie ustawiłem tło na białe. Efekt taki jak pod powyższym linkiem. Chciałbym aby na dole była zaokrąglona stopka która jest umieszczona w divie #BlogArchiwumBox a przestrzeń pod linkami aby była biała. Aktualnie jest tak: CSS ============== #BlogArchiwumBox { PADDING-LEFT: 0px; WIDTH: 187px; BACKGROUND: url(/resource/menu_bottom.png) no-repeat left bottom; } #ArchiwumTytul { BACKGROUND: url(/resource/menu_header.png) no-repeat left top; WIDTH: 187px; HEIGHT: 25px; FONT-SIZE: 10px; PADDING-LEFT: 15px; PADDING-TOP: 5px; TEXT-TRANSFORM: uppercase; COLOR: #ffffff; FONT-FAMILY: Tahoma, arial, helvetica; FONT-WEIGHT: bold; LETTER-SPACING: 1px; } .ArchiwumItem { PADDING-LEFT: 3px; MARGIN-BOTTOM: 5px; BACKGROUND-COLOR:#ffffff; } Z góry dziękuję Ten post edytował qbas-s 11.11.2010, 01:53:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:34 |