![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zamienić zwykłe link oraz adresy mailowe na klikalne, mam taki kod
ale jako wynik zwraca m.in coś takiego <a href="mailto:<a href="mailto:test@test.pl" class="white">test@test.pl</a>"> Ktoś może poratować działającym przykładem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie to działa dobrze. Zwraca normalny link - <a href="mailto:test@test.pl" class="white">test@test.pl</a>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuciłem plik tutaj - http://www.skaruz.com/activate.php
Wynikiem jest m.in coś takiego: test@test.pl">test@test.pl -------------------- --
Grzegorz Skaruz / www.skaruz.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj, że funkcja analizuje cały kod, a nie tylko to, co chcesz zobaczyć. Więc twój skrypt zamienia też link w atrybucie href elementu a. Jako rozwiązanie proponuję pozostawienie maili, po których następuje cudzysłów (czyli są w atrybucie href) lub </a> (czyli już mają swój link) nieruszonych.
Jeżeli chcesz przypisać klasę white tym które są w znaczniku <a></a>, to wiesz, jak to zrobić ![]() PS. POSIX jest zarzucany przez PHP. W 5.3 dostaniesz błąd E_DEPRECATED. -------------------- -wdev-
|
|
|
![]()
|
|
Pamiętaj, że funkcja analizuje cały kod, a nie tylko to, co chcesz zobaczyć. Więc twój skrypt zamienia też link w atrybucie href elementu a. Jako rozwiązanie proponuję pozostawienie maili, po których następuje cudzysłów (czyli są w atrybucie href) lub </a> (czyli już mają swój link) nieruszonych.
Jeżeli chcesz przypisać klasę white tym które są w znaczniku <a></a>, to wiesz, jak to zrobić ![]() PS. POSIX jest zarzucany przez PHP. W 5.3 dostaniesz błąd E_DEPRECATED. Super, o to chodziło. Serwis jest z tych starszych, więc działa na nie najnowszej wersji PHP. Wracam z problemem zamiany linków (już nie maili)
przy robi się sieczka
Gdy jednak zamienię to na
to nie łapie zwykłych tekstowych linków typu
-------------------- --
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz helpera z funkcją _auto_link_urls, która zamienia wszystkie linki na klikalne, możesz sobie zobaczyć jak to jest zrobione.
|
|
|
![]()
|
|
Idealnie działające rozwiązanie znalazłem na stronie
http://zenverse.net/php-function-to-auto-c...into-hyperlink/ -------------------- --
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:24 |