![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam Apache/2.2.8 (Ubuntu) PHP/5.2.4-2ubuntu5.12 with Suhosin-Patch Server at localhost Port 80.
Skonfigurowałem userdirs. Niestety kiedy wchodzę na katalog http://localhost/~robert to nie widzę podkatalogu nieruchomosci-ogloszenia. drwxrwxr-x 5 robert robert 4096 2010-11-02 09:17 nieruchomosci-ogloszenia Byłbym wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Skonfigurowałem userdirs. To Twoje zdanie, pokaż. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użycie http://localhost/~robert/test.php działa (wyświetla się wynik wykonania skryptu) więc userdirsy działają.
W katalogu /etc/apache2/mods-enabled$ mam pliki userdir.conf i userdir.load. Plik userdir.conf ma następującą treść: <IfModule mod_userdir.c> UserDir public_html UserDir disabled root <Directory /home/*/public_html> AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch In cludesNoExec </Directory> </IfModule> Komputer był wielokrotnie przebootowywany więc Apache restartował. Trochę to dziwne dla mnie, że test.php działa, a podkatalogu nie widać. Używam userdirs na innym komputerze też z Linuxem i tam wszystko działa, podkatalogi widać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Spróbuj, testowo, bez żadnych opcji dla katalogu.
Poza tym, jaka wersja Apache? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Apache/2.2.8
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:18 |