![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Chcem zrobić skrypt który bedzie mierzył siłe/moc hasła wpisanego przez użytkownika do formularza. Troche szukałem najpier w google znalazlem kilka skryptów które były robione na AJAX-sie. I tu pytanie czy przesyłanie hasła kilka razy na serwer w celu sprawdzenia mocy jest bezpieczne? Może lepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie to poprostu w JS? p.s. tak przy okazji może ma ktos jakieś kryteria do oceny siły hasła? w php takie coś znalazłem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzaj w JS na stronie,
jak użytkownik prześle hasło na serwer sprawdź je ponownie już w php - na wypadek jakby była JS wyłączone w przeglądarce -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzaj w JS na stronie, jak użytkownik prześle hasło na serwer sprawdź je ponownie już w php - na wypadek jakby była JS wyłączone w przeglądarce Dzieki za odpowiedz tylko nie bardzo wiem co bym mial juz w php-ie sprawdzac ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak to co
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php takie coś znalazłem
nie wiem, skąd wytrzasnąłeś ten kod, ale z logicznego punktu widzenia wywali zawsze albo $poziom = 2 albo nic... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że najlepiej dać po długości hasła i tylko "maksymalny" poziom dać (i tylko przy nim sprawdzać) jeżeli ma w sobie jakąś cyfrę, literkę dużą, małą.
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypróbuj to(nie jest to mój skrypt) :
|
|
|
![]()
|
|
Co do tego kodu PHP jaki wkleiłem to znalazłem go w internecie nawet go nie sprawdzałem za co przepraszam.
Problem rozwiązałem w JS, schemat podobny do tego co wkleił kolega moto0095 tylko troszke więcej warunków. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:47 |