![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: z domu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z biblioteki jQuery i natrafiłem na pewien problem. Muszę się przyznać, że kontakt z js i jQuery dopiero zaczynam-potrzebuję poznać ten język i tą bibliotekę, na razie próbuję to wszystko ogarnąć ;) Mam taki kod: -w pliku html: i w pliku js: Kod $(document).ready( function() { $("#folder.open").click( function() { $("#notatka-w-folderze").hide( function() { $("#folder").removeClass('open').addClass('close'); }) } ) }, function() { $("#folder.close").click( function() { $("#notatka-w-folderze").show( function() { $("#folder").removeClass('close').addClass('open'); }) } ) }); chciałbym aby po kliknięciu konteneru rozwinął się, lub zwinął w zależności od akcji, a przy okazji zmienił klasę. Na razie działa to w jedną stronę-zwija kontener #folder z klasą "open", natomiast nie rozwija go i nie podmienia klasy na "close". A dodatkowo działa to tylko w przypadku pierwszego konteneru, natomiast drugiego o tej samej nazwie już nie. Przeglądałem wcześniej tutorial jQuery i próbowałem z opcją replace(), ale także nie działa. Gdzie popełniam błąd? Ten post edytował joshua 8.11.2010, 22:51:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:54 |