![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekształciłem jeden ze swoich plików i tak powstało dodawanie plików. Teraz mam problem w linijce 72 i 78. Zmienna $opis jest nieznana. Dlaczego?
Ten post edytował radziowie 8.11.2010, 22:35:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
tak szczerze, to patrze na to juz 5 minut i nie moge sie polapac
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaram się poprawić kod, ale w tym celu muszę dowiedzieć się gdzie tkwi problem w kodzie.
Może ktoś mi pomóc? Dodam tylko, że jak usunę zmienną opis w tych linijkach to podobnie jest ze zmienną $wykladowca. Dlaczego kod nie "czepia" się zmiennej tytul a do reszty ma "pretensje", że tak powiem. Ten post edytował radziowie 9.11.2010, 19:39:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mieszaj kodu HTML z PHP...
To po pierwsze. Lepiej jest zrobić stronę w HTML i po prostu użyć include do skryptu, który powinien znajdować się nie dość, że w osobnym pliku to jeszcze katalogu. Jest to znacznie bezpieczniejsza metoda. Co do samego kodu PHP - faktycznie; nie idzie się połapać. Zrób to co napisałem powyżej, a skrypt będzie znacznie czytelniejszy. Pozdrawiam. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 5 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się z kolegami, że brakuje czytelności i danych, na których testujesz.
BTW. W liniach 73-75 masz `update` do bazy, ale z powrotem odwołujesz się do pól z $_POST (np. $_POST['opis'] zamiast $opis). Więc nie chronisz przy update przed np. SQL Injection. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Kod poprawiłem troszkę. Nie poprawiłem tylko kodu html. Nie rozumiem do końca. Mam stworzyć osobny html i w nim formularz (go z kolei wkleić do podfolderu jakiegoś?)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jednym pliku trzymasz kod html, a w drugim kod php Następnie w pliku gdzie masz html dajesz include('nazwapliku.php'); i kod staje się o wiele czytelniejszy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daros17: chyba na odwrót ;p
To najprostszy sposób na oddzielenie html od php [bardziej wyrafinowane to np. szablony SMARTY] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@CuteOne
fakt na odwrót powinno być ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Może toś pokazać chociaż jeden przykład pliku html, bo dokładnie nie wiem co tam umieścić np. w funkcji warunkowej "submit". Tak jest ledwo kilka linijek html'a, więc nie wiem czy jest potrzeba umieszczania tego w osobnym pliku.
Nie mam pojęcia co w tym kodzie jest nie tak. Ten post edytował radziowie 11.11.2010, 21:27:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 20:19 |