![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam dziwny problem z interpretacja kodu php/html przez firefoxa, niby ten sam kod ale inaczej na kazdej stronie przegladarka go interpretuje otoz mam plik adm_menu.php ktory zawiera naglowek strony gdzie zawarte jest plik cssa i ten oto plik jest zawarty jest w kazdej podstronie (funkcja require), lecz rozne strony wyswietlaja sie inaczej niz poprzednie mianowicie chodzi o 1 szczegol. Otoz "ramka" ktora trzyma cala strone w sobie jest przesunieta wzgledem gornej krawedzi przegladarki, a na innej podstronie jest juz ok. w firebugu zauwazylem ze na tych stronach gdzie jest odstep linijka
jest w polu <body>, a na stronach gdzie jest wszystko jak nalezy linjka ta jest na swoim miejscu czyli w <head></head>. Powiedzcie mi teraz Panowie jak to jest mozliwe. adm_menu:
a tu sa dwa pliki roznie wyswietlane:
burp ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż to online, bo Twój opis jest tak zamotany, że nic nie wiadomo, poza tym na pewno w css masz wszystko dobrze? skąd wiesz, że nie kompatybilność wśród przeglądarek nie jest spowodowana przez css?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiec tak jest plik adm_menu.php ktory zawieta naglowek <head> w ktorym jest zawarte
<link href="administracja.css" type="text/css" rel="stylesheet"> na jednej ze stron jest kilkunasto pixelowy dostep od gornej krawdzi przegladarki a na drugiej stronie nie mam tego odstepu z tego ze kazda stron kozysta z tego pliku adm_menu.php poprzez wpisanie "require(adm_menu.php);" i tam gdzie pojawia sie ten odstep w firebugu wyswietlane jest co takiego: </head> <body> <link href="administracja.css" type="text/css" rel="stylesheet"> a tam gdzie nie ma tego odstepu jest tak jak powinno byc: <head> <link href="administracja.css" type="text/css" rel="stylesheet"> </head> <body> strony w menu -modelki -uzytkownicy tu jest roznica Ten post edytował DerekDX 9.11.2010, 13:17:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź kodowanie pliku z użytkownikami - u mnie wyświetliła się na początku sygnatura BOM (http://www.w3.org/International/questions/qa-utf8-bom.pl.php), w modelkach tego nie ma.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
no dzieki zmienilem na kodowanie bez BOM i jest gitara wielkie dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:00 |