![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z przekazywaniem danych z bazy
Chodzi o ten link, który przechodzi do drugiej strony: <form method=post action="index.php?co=panel=login&user='.$wynik[0].'" target="_blank"> Link przechodzi do strony z odpowiednim id usera, ale wysyłając login i hasło które przydzielam za każdym razem zapisuje się w bazie danych do usera o id=1...coś chyba nie przekazuje danych z zapytania z 1 strony do drugiej, wiecie jak to rozwiązac ![]() tutaj 2 strona:
Ten post edytował tr86 8.11.2010, 12:26:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chcesz przeniesc sobie jakies dane za pomoca formularza to nie pisz ich w parametrze taga:
tylko przekaz jako inputy typu hidden: potem wyciagasz te dane w taki sposob:
poza tym nie za bardzo rozumiem o co tu mialo choidzic: "co=panel=login" -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Właśnie, że nie chce jako hidden, bo chciałbym normalnie wpisywac login i hasło (dla kazdego usera inne) do bazy przez formularz.
2. Tak też próbowałem: ale w ten sytuacji nie wskazuje nawet żadnego id usera... 3. <-- jest to u mnie przejście do drugiej strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
if ($co == 'panel=login') a co to ma byc?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale te pola hidden wcale nie spowoduja ze nie beda mogli wpisywac swoich danych.
poza tym tag <form> wyciagnij poza <table> -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
<form method=post action="index.php?co=panel=login&user='.$wynik[0].'" target="_blank"> Przejście do 2 strony
a nie lepiej przejsc do osobnego skryptu z validacja? -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
<form method=post action="index.php?co=panel=login&user='.$wynik[0].'" target="_blank"> Przejście do 2 strony
swietne:D formularz przesylasz POST ale w formularzu przesylasz tez zmienna GET wiec dodaj $_GET do drugiej strony i zadziala -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale te pola hidden wcale nie spowoduja ze nie beda mogli wpisywac swoich danych. poza tym tag <form> wyciagnij poza <table> Tu nie chodzi o to, że użytkownicy mają wpisywac swoj login i haslo, tylko administrator ma przydzielac, tak na marginesie te dane beda potrzebne w dalszym etapie... Wydaje mi się, że błąd jest tutaj: -------- --------
Próbowałem robic test np WHERE id='14' i działało...ale chciałbym żeby skrypt sam rozpoznawał nr id... |
|
|
![]()
|
|
swietne:D formularz przesylasz POST ale w formularzu przesylasz tez zmienna GET wiec dodaj $_GET do drugiej strony i zadziala masakra ![]() tylko moze nie podpowiadajmy takich rozwiazan bo moze to komus w krew wejsc ![]() jezeli chcesz miedzy stronami przekazywac sobie jakies dane - ktorych bedziesz potrzebowal wielokrotnie to zainteresuj sie zmienna $_SESSION - ulatwisz sobie zycie -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
masakra ![]() tylko moze nie podpowiadajmy takich rozwiazan bo moze to komus w krew wejsc ![]() jakich rozwiazan? nie moja wina ze przesyla tu zmienna, ja bym calos zrobil inaczej a teraz zeby to dzialalo, rozwiazaniem jest dodanie a sie pytal dlaczego nie dziala wiec udzielilem odpowiedzi Ten post edytował ciekawskiii 8.11.2010, 13:35:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jakich rozwiazan? nie moja wina ze przesyla tu zmienna, ja bym calos zrobil inaczej a teraz zeby to dzialalo, a teraz rozwiazaniem jest dodanie a sie pytal dlaczego nie dziala wiec udzielilem odpowiedzi Dzięki ciekawskiii, o to mi chodziło, już działa ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
jakich rozwiazan? nie moja wina ze przesyla tu zmienna, ja bym calos zrobil inaczej a teraz zeby to dzialalo, a teraz rozwiazaniem jest dodanie a sie pytal dlaczego nie dziala wiec udzielilem odpowiedzi alez ja przeciez do Ciebie nie pisalem w zlym kontekscie ![]() sam powiedz czy to nie jest zabawnie zagmatwane (oczywiscie ze strony autora kodu) nie gniewaj sie na mnie i postarajmy mu sie pomoc ![]() P.S. nie bierzmy wszystkiego tak powaznie -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
jest conajmniej dziwne bo ja bym to zrobil na sesjach tak jak pisales lub tez jeszcze inaczej ale on nie chcial innego rozwiazania tylko pytal jak rozwiazac ten problem i odpowiedz dostal
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
jest conajmniej dziwne bo ja bym to zrobil na sesjach tak jak pisales lub tez jeszcze inaczej ale on nie chcial innego rozwiazania tylko pytal jak rozwiazac ten problem i odpowiedz dostal Zgadzam się z tym, że jest dziwnie (pewnie niektorym by ręce opadły ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:06 |