![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Mam taką drobnostkę: mam chat, pod oknem rozmowy jest pole INPUT do wpisywania tekstu - ale formularz [input] nie chce wysyłać wpisanego tekstu po naciśnięciu 'enter', trzeba naciskać przycisk submit. Problem pojawia się w IE, nie ma go kiedy używam Opery. Hm... nie wiem co może być jeszcze istotne... na stronie używam iframes... no nie wiem co jeszcze napisać :-k pomóżcie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki problem może się pojawiać, gdy pomiędzy <FORM> jest więcej jak jedna formatka formularza...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm - nie wiem co to "formatka" - znalazłem taką definicję:
Cytat "formatka" - ekran wprowadzania danych
ale nie wiem co to oznacza w praktyce, to jest mój kod, może Ty powiedz czy jest tu więcej niż jedna formatka: [php:1:fd13b893c6]<?php <FORM action="" method="POST"> <table width="344" height="21" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td width="270"> <input name="tekst" type="text" class="tekst" size="52" onfocus="this.select();" value=""> </td> <td width="69" class="button"> <input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij"> </td> </tr> </table> </FORM> ?>[/php:1:fd13b893c6] |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[xml:1:52b61efa97]<input name="tekst" type="text" class="tekst" size="52" onfocus="this.select();" value="">
<input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij">[/xml:1:52b61efa97] Miałem na myśli element formularza... (głupie przyzwyczajenie po odcowaniu z nie do końca poprawnie przetłumaczonym Kyliksem...) przenieś[xml:1:52b61efa97]<input name="send" type="submit" class="button" value="wy?lij">[/xml:1:52b61efa97] poza znaczniki <FORM> i ustaw wysyłanie formularza przez JavaScript (form.submit() ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok, wielkie dzięki!
|
|
|
![]()
|
|
spox... od czegoś w końcu jestem na tym forum
![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |