![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam php-fusion w wersji 7 (tutaj można zobaczyć: www.hbservis.tk ) Mam taki problem: Gdy wpisze jakiś kod w znaczniki (nawias kw.)code] to przed każdym: " stawia mi: \ Dzieje się to w artykułach i newsach. Dodatkowo nie ma tej ikonki "Pobierz kod źródłowy". Na forum jest dobrze. BBCode dodawałem wg. tego opisu: http://www.php-fusion.pl/forum/viewthread....t=0#post_109175 Jak to naprawić? Trochę szukałem, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, a jeśli coś przeoczyłem - z góry przepraszam. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz magic_quotes w php.ini.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że strona jest na cba.pl, a tam nie ma dostępu do php.ini...
EDIT. A coś takiego: ini_set('magic_quotes_gpc','0'); zadziała w ogóle? Gdzie to wkleić? EDIT2 Zrobiłem sobie plik .php z takim kodem: Kod <?php if (get_magic_quotes_gpc() == TRUE) { ini_set('magic_quotes_gpc','off'); } if (get_magic_quotes_gpc() == FALSE) { print 'magic_quotes are off'; } else { print 'magic_quotes are still on silly'; } ?> I otrzymuję: "magic_quotes are still on silly" Ten post edytował Chrusta 7.11.2010, 19:07:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forach odnośnie php-fusion, bo wydaje mi się, że musisz napisać funkcję usuwającą wszystkie slashe ze zmiennych POST, a może też GET (bo je magic_quotes escape'uje, a później drugi raz robi to php-fusion, dziwne bo powinni to zrobić po sprawdzeniu czy magic_quotes jest włączony).
|
|
|
![]()
|
|
Zapytałem na php-fusion.pl i mój temat został usunięty. Mało tego, dostałem bana (na szczęście czasowego). ;O
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:48 |