![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam pole tekstowe na stronie a w nim napis Szukaj w serwisie. I korzystam z funkcji onclick jeżeli kliknę na to pole to ten napis znika i mogę wpisać co chcę bez kasowania napisu natomiast chciałbym teraz takie coś w drugą stronę, że jeżeli nic nie wpiszę to klikając w inne miejsce niż to pole tekstowe z pustego miejsca zrobi się napis Szukaj w serwisie. Mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem. Kod <input type="text" name="wynik" value="Szukaj w serwisie..." onclick="this.value=\' \'" class="texts" /> Rozwiązane: Kod <input type="text" name="wynik" value="Szukaj w serwisie..." onfocus="this.value=(this.value=='Szukaj w serwisie...') ? '' : this.value;" onblur="this.value=(this.value=='') ? 'Szukaj w serwisie...' : this.value;" class="texts" />
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się też atrybutem placeholder, wchodzi w skład specyfikacji HTML5, nowoczesne przeglądarki go obsługują.
Tutaj masz więcej informacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gratuluję! Napisałeś dokładnie to samo, co autor tematu, tylko w innej kolejności.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:40 |