![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o pomoc ze skryptem zmiany hasla:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie blad?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiłem kilka błędów
rób wcięcia! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze coś jest nie tak, ponieważ wyswietla mi się poprawnie formularz i wszystko od linijki 20 do końca ciągłym tekstem. Coś takiego:
'; else { $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE haslo='".$haslo."'"); $wynik=mysql_num_rows($zapytanie); if ($wynik==0) echo 'Podane haslo jest nieprawidłowe.'; else { $zapytanie="UPDATE uzytkownicy SET nowe_haslo='$nowe_haslo', nowe_haslo2='$nowe_haslo2' WHERE login='$login'"; $wynik=mysql_query($zapytanie) or die (mysql_error()); if ($wynik==true) echo 'Haslo zostało zmienione'; } } } session_destroy(); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę w formularzu po naciśnięciu przycisku wykonuje się skrypt umieszczony w pliku html. Nie muszę chyba mówić, że to raczej nie ma szansy powodzenia, bo kod się nie wykona.
|
|
|
![]()
|
|
Tak faktycznie to powodowało błąd...
Poprawiłam , ale teraz po wpisaniu nowych haseł pojawia się echo 'Uzupełnij wszystkie pola'; Mimo, że mam wszystkie pola wypełnione... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wklej kod jeszcze raz
|
|
|
![]()
|
|
Proszę kod :
Zmieniłam także ten kawałek haslo='$nowe_haslo', haslo2='$nowe_haslo2' żeby dobrze aktualizowało mi się w bazie danych... Tak myślę.. , poniewaz w bazie mam rekord haslo i haslo2 , czyli powinno byc ok.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm...
w tym całym kodzie jedna rzecz jest dla mnie bez sensu linia 20 powinno chyba być istnieje małe prawdopodobieństwo (ale istnieje) że ktoś inny będzie miał takie samo hasło |
|
|
![]()
|
|
Nie jest możliwe aby wyświetlał się ten komunikat. Sprawdź czy w formularzu masz wartości atrybutów name takie same jak w skrypcie przy zapisywaniu zmiennych $_POST do zmiennych ($haslo, $nowe_haslo, itp), bo być może zmieniłaś coś w formularzu i w tych zmiennych nic nie ma
![]() |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłam wartości name ...
Ale teraz wywała mi : Podane haslo jest nieprawidłowe.
Sama już doszłam do tego co było źle... Nowy kod po poprawkach... Może komus się przyda...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:35 |