![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktos moze pomysl jak uskutecznic strukturalizacje zapisywanych danych przez PHP5 obiektu DOM?
Tworze $dom, buduje go, a potem $dom->save(). I zawsze zapisuje mi wszystko w jednej linii. Czy jest jakis sposob na to? -------------------- "(...)Zrozumienie wymagaloby od Ciebie odrobiny pokory. A dzis, w dobie
obalania autorytetu i udowadniania, ze doswiadczenie jest niepotrzebnym balastem, to jest niemodne.(...)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawie na pewno Tidy pomoże. Nie miałem jeszcze okazji się z tym zapoznać, ale o ile się nie mylę potrafi parsować XML, a output ma ładny.
Zawsze można też zapisywać dokument ręcznie, co raczej nie jest trudne. Ale to głupia bo odtwórcza robota, a DOM sam z siebie chyba zawsze olewa formatowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale inna sprawa, jeżeli masz dom, to po co Ci ładnie sformatowany dokument? Zawsze mi się wydawało, że XML jest poto, aby go przetworzyć na ładnie sformatowaną treść.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:25 |