![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam sobie główną formatkę Form1, i formatkę Form2 która zostaje otwarta po kliknięciu przycisku w Form1.
Pytanie: W jaki sposób w Form2 stworzyć konstruktor, który przyjmie jako parametr Form1? Bo konstruktor jest już stworzony, jest on w takiej postaci: Kod public: Form2(void) { InitializeComponent(); } Tylko teraz jak dopisać żeby parametrem było Form1? Bo dążę do tego, aby z Form2 przekazać byle-co do Form1. Dowiedziałem się że najpierw trzeba tego konstruktora z parametrem Form1 w Form2, potem w gcnew Form2() wskaźnik do Form1, a potem to mogę przekazać to co chcę z Form2 do Form1. Dlatego pytam was: jak dopisać do tego kodu co podałem - do tego konstruktora aby parametr był Form1? Może trzeba coś dopisać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co miałbym niby na tej stronie znaleźć aby mi pomogło? Coś konkretnego , czy to zwykłe zapychanie bazy postami nic nie wartymi?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wymagaj od programistów PHP znajomości C++
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wymagaj od programistów PHP znajomości C++ Może i forum dotyczy głównie PHP, ale osób znających C/C++, Jave, Pythona, Ruby, C# tu też nie brakuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze składniowo, gdyż w cpp nigdy nie pisałem (nie wliczając projekt na uczelni) ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:46 |