Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Etyczni Hakerzy?, Podobno tacy istnieją:)
bolverk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dziś na maila otrzymałem wiadomość Joomla: Security News. Pomijając to jakie są tam zawarte zauważone zagrożenia i sposób ich naprawienia, zainteresowało mnie skąd przyszło zawiadomienie o takim zagrożeniu. Przyszło ono natomiast z grupy bądź użytkownika o nazwie: Ethical Hackers Group.
I to mnie zaskoczyło. Bo mówi się, że prawdziwi hakerzy to nie są osoby które włamują się do danych systemów dla uzyskania jakiejkolwiek korzyści, ale po to aby przećwiczyć swoje umiejętności, aby potwierdzić to co się umie i doszkolić się jeśli dana "akcja" się nie udała. Że jest to po prostu posiadanie takich umiejętności tylko dla satysfakcji ich posiadania. A reszta to tylko "tzw. hakerzy", banda domorosłych włamywaczy lub zwykli złodzieje.
Przyjmując że jest to prawda, nie spotkałem się z takim przypadkiem aby to sam haker bądź ich grupa, powiadamiały producenta danego oprogramowania o zaistniałych zagrożeniach. Pewnie to jest wyjątek potwierdzający regułę(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
starach

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hakerzy dzielą się na trzy typy. White Hats, Grey Hats i Black Hats. Nie chce mi się ich opisywać zresztą nazwy dobrze sugerują o co chodzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.08.2025 - 02:30